برگزاری نشست تخصصی برنامه شهر سالم مراغه

  • 23 Apr 2025
  • News Code: 1917555
  • 78
برگزاری نشست تخصصی برنامه شهر سالم مراغه

انجمن علمی جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری به همراه گروه کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه مراغه، نشستی تخصصی با محوریت "برنامه شهر سالم مراغه "در تالار فجر دانشگاه مراغه برگزار کرد. 

دکتر لاله پور در ابتدای این نشست گفت: «امروز شهرها شاهد رشد ایده‌های خلاقانه و نوظهوری هستند که پایداری هر چه بیشتر جامعه شهری را به دنبال داشته است. پروژه شهر سالم به عنوان راهکاری نوین در شهرهای مختلف جهان اجرا شده و امروز بیش از ۲ هزار شهر در سراسر جهان در این خصوص اقدامات اجرایی خود را آغاز کرده‌اند.»

وی افزود: "طی سال گذشته، شهر مراغه بر اساس فرایندهای سازمان جهانی بهداشت ارزیابی شده و پس از موفقیت در نزدیک به ۸۰ شاخص تعیین‌شده از سوی این سازمان، توانسته به عضویت شبکه جهانی شهرهای سالم درآید. دانشکده علوم انسانی و گروه‌های آموزشی این دانشکده، از جمله گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری، گروه علوم ورزشی و روان‌شناسی، با توجه به حوزه مطالعاتی این رشته‌ها، نقش بسزایی در بومی‌سازی مفاهیم شهر سالم، سنجش و ارزیابی شاخص‌های آن در شهر مراغه و ارائه ایده‌های خلاقانه دارند. "
استاد مشاور انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی شهری با اشاره به فعالیت‌های انجام یافته در نیمسال اول سال تحصیلی 1404-1403، خاطر نشان کرد: در اواخر سال گذشته، انجمن علمی گروه برنامه‌ریزی شهری این دانشگاه نشریه شار را با محوریت برنامه شهر سالم منتشر کرد. همچنین ماکت محله سالم در مراغه توسط دانشجویان این رشته طراحی و ساخته شده است. از برنامه‌های آینده این انجمن می‌توان به برگزاری جلسات نقد و بررسی فیلم‌های با محورهای مختلف شهر سالم، برگزار کردن نشست‌ها و همایش‌های تخصصی مانند حکمرانی در شهرهای سالم و شهر دوستدار کودکان اشاره کرد.

سپس، دکتر صدیقه صلواتی دبیر برنامه شهر سالم و ایمن مراغه و دکترای سیاستگذاری سلامت، اظهار داشت: "بسیاری فکر می‌کنند که شهر سالم شهری است که در آن بیماری و مشکل نباشد و این یک دیدگاه غلط از شهر سالم است. شهر سالم شهری است که در آن مردم از مشکلات اصلی سلامت آگاه هستند، مردم و نهادهای مردم‌نهاد نقش ویژه‌ای در ارتقای سلامت شهروندان ایفا می‌کنند. سازمان‌های مختلف دولتی، شهرداری و شورای شهر هم برای بهبود سلامت مردم با همدیگر و با سازمان‌های مردم‌نهاد و داوطلبان سلامت همکاری خوبی دارند. "
ایشان ادامه دادند: "در یک شهر سالم، تصمیمات مدیریت شهری به سمت بهترین استفاده از منابع موجود برای ارتقای سلامت شهروندان هدایت می‌شوند. طرح‌ها و برنامه‌های مختلف توسعه‌ای شهر یک نقطه مشترک دارند و آن تعهد در قبال سلامت شهروندان و نسل‌های بعدی است."

این نشست به بررسی و تبادل نظر درباره اهمیت و ضرورت اجرای برنامه‌های مرتبط با شهر سالم پرداخت.


Share

خبر‌های مرتبط

There are no results.